Съботно - неделни закуски

През почивните дни имаме повече време за децата - за закуска, за разходка и за всички онези обещания, които направихме през седмицата. Предлагаме ви няколко идеи за незабравима закуска, с които да превърнете сутрините в истинска приказка!

zakuskaЗакуска "Аз проклетникът"

Необходими продукти за 8 порции:

За палачинките: 400гр. брашно; 300ml прясно мляко; 2 яйца; 60гр.масло; 2 с.л. пудра захар; 1 ч.л. бакпулвер

За слугите: 2 яйца; малко парче краставица;

За украсата: малко парче сирене/ моцарела за предпочитане/; 4 маслини /обезкостени/

Приготвяне:

 

Брашното се пресява заедно с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата, прясното мляко, пудрата захар и разтопеното масло. Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност.

В голяма чиния поставете една палачинка. Използвайте друга палачинка за да изрежете нос, уши, вежди и очичките на слугите. За очите използвайте и малки кръгчета сирене. Над веждите на Гру поставете тънки резенчета от маслина.

За да направите слугите пригответе 2 бъркани яйца. Разположете ги в чинията, така че да образуват тялото им. Обелете малко парче от краставицата и го използвайте за да оформите престилките на слугите.Малко кръгче сирене за око/очи и маслинени лентички за главата ще оформят крайният вид на слугите.

Оригиналната рецепта е тук:http://kitchenfunwithmy3sons.blogspot.com

 

pizzaЗакуска "Малка Италия"

Необходими продукти за 6 порции: 3 малки питки, 1 домат, 1 тънко парче шунка, 1 ч.л. зехтин екстра върджин, сирене моцарела/ може и кашкавал/ и босилек за поръсване.

Начин на приготвяне: Разрежете питките на две равни части по средата. Нарежете на ситно домата и шунката. Поставете в тава за печене питките и сложете парченца домат отгоре. Залейте с малко количество зехтин. Сложете парченцата шунка и поръсете с настърганата моцарела. Печете в предварително загрята фурна до готовност. Преди сервиране поръсете с босилек.

Оригиналната рецепта е тук:http://www.fullforkahead.com

 

ladybugg breakfastЗакуска "Калинки"

Необходими продукти за 4 порции: 2 питки; масло за намазване или песто; сирене моцарела/ българско краве сирене/; 1 домат, обезкостени маслини.

Начин на приготвяне:Разделете питките през средата и ги намжете с босилеково песто или с масло. Поставете върху тях парченцата моцарела/сирене и  запечете на фурна за около 10 минути. През това време нарежете домата на кръгчета и отстранете зелената част от всяко кръгче, така че да се оформат крилцата на калинките. След изваждането на сандвичите от фурната поставете отгоре по едно парче домат/крилца/ и по няколко кръгчета от маслините. Оформете главичката от една разполовена по дължина маслина.

Оригиналната рецепта е тук:http://bakingwithblondie.blogspot.com

 Да ви е сладко и приказно!

 

 

Free business joomla templates